Szaszłyki warzywne z marchewką, papryką i cukinią.

Dieta podstawowa

Poniedziałek

Zupa ogórkowa z ziemniakami, śmietanką i natką pietruszki (300 ml) mleko
Ratatouille (100g), ryż (150g), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i kukurydzą (100g), woda mineralna (250 ml)
Ciasto z kawałkami gorzkiej czekolady (80g) (wyrób własny) pszenica, jaja, mleko

Wtorek

Zupa grecka z soczewicą, marchewką i natką pietruszki (300 ml) seler
Klopsiki z pieca w sosie koperkowym (100g+40g), kasza jęczmienna (150g), warzywa gotowane na parze (100g), woda mineralna (250 ml) jęczmień 
Kisiel malinowy (150g) (wyrób własny)

Środa

Zupa pomidorowa z ryżem, śmietanką i natką pietruszki (300 ml) mleko
Jajko sadzone na szpinaku (100g), ziemniaki gotowane (150g), surówka Colesław (100g), woda mineralna (250 ml) jaja
Ciasto drożdżowe z owocami (80g) (wyrób własny) pszenica, jaja, mleko


Czwartek 

Barszcz biały z ziemniakami i natką pietruszki (300 ml) mleko
Curry z kurczaka (100g), ryż (150g), surówka z tartej marchewki, jabłka i ananasa (100g), woda mineralna (250 ml)
Jogurt owocowy (150g) mleko

Piątek

Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem i natką pietruszki (300 ml)
Makaron z serem białym jogurtem naturalnym (300g+40g), mini marchewki gotowane na parze (100g), woda mineralna (250 ml) pszenica, mleko
Jabłko (100g)

UWAGA: w jadłospisach  zostały  oznaczone alergeny  poprzez podkreślenie, zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011 Produkty wykorzystywane w naszej kuchni mogą zawierać śladowe ilości soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji

Dieta bezmleczna, bezjajeczna

Poniedziałek
  • Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki (300 ml)
  • Ratatouille (100g), ryż (150g), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i kukurydzą (100g), woda mineralna (250 ml) pszenica
  • Wegańskie ciasto z kawałkami gorzkiej czekolady (80g) (wyrób własny) pszenica
Wtorek
  • Zupa greckaz soczewicą, marchewką i natką pietruszki (300 ml) seler
  • Klopsiki z pieca w sosie koperkowym (100g+40g), kasza jęczmienna (150g), warzywa gotowane na parze (100g), woda mineralna (250 ml) jęczmień
  • Kisiel malinowy (150g) (wyrób własny)
Środa  
  • Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki (300 ml)
  • Kotlety z ciecierzycy (100g), ziemniaki gotowane (150g), surówka Colesław (100g), woda mineralna (250 ml)
  • Wegańskie ciasto drożdżowe z owocami (80g) (wyrób własny) pszenica
Czwartek
  • Barszcz biały z ziemniakami i natką pietruszki (300 ml)
  • Curry z kurczaka (100g), ryż (150g), surówka z tartej marchewki, jabłka i ananasa (100g), woda mineralna (250 ml)
  • Mus jabłkowy (150g))

 Piątek

  • Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem i natką pietruszki (300 ml)
  • Makaron z prażonymi jabłkami i cynamonem (300g), mini marchewki gotowane na parze (100g), woda mineralna (250 ml) pszenica
  • Jabłko (100g)

UWAGA: w jadłospisach  zostały  oznaczone alergeny  poprzez podkreślenie, zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011 Produkty wykorzystywane w naszej kuchni mogą zawierać śladowe ilości soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji.

Dieta bezglutenowa

Poniedziałek
  • Zupa ogórkowa z ziemniakami, śmietanką i natką pietruszki (300 ml) mleko
  • Ratatouille (100g), ryż (150g), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i kukurydzą (100g), woda mineralna (250 ml)
  • Bezglutenowe ciasto z kawałkami gorzkiej czekolady (80g) (wyrób własny) jaja, mleko
Wtorek
  • Zupa grecka z soczewicą, marchewką i natką pietruszki (300 ml) seler
  • Klopsiki z pieca w sosie koperkowym (100g+40g), kasza gryczana (150g), warzywa gotowane na parze (100g), woda mineralna (250 ml)
  • Bezglutenowy kisiel malinowy (150g) (wyrób własny)
Środa  
  • Zupa pomidorowa z ryżem, śmietanką i natką pietruszki (300 ml) mleko
  • Jajko sadzone na szpinaku (100g), ziemniaki gotowane (150g), surówka Colesław (100g), woda mineralna (250 ml) jaja
  • Bezglutenowe ciasto drożdżowe z owocami (80g) (wyrób własny) jaja, mleko
Czwartek
  • Barszcz biały z ziemniakami i natką pietruszki (300 ml) mleko
  • Curry z kurczaka (100g), ryż (150g), surówka z tartej marchewki, jabłka i ananasa (100g), woda mineralna (250 ml)
  • Jogurt owocowy (150g) mleko

 Piątek

  • Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem i natką pietruszki (300 ml)
  • Bezglutenowy makaron z serem białym jogurtem naturalnym (300g+40g), mini marchewki gotowane na parze (100g), woda mineralna (250 ml) pszenica, mleko
  • Jabłko (100g)

UWAGA: w jadłospisach  zostały  oznaczone alergeny  poprzez podkreślenie, zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011 Produkty wykorzystywane w naszej kuchni mogą zawierać śladowe ilości soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji.

Dieta wegetariańska

Poniedziałek
  • Zupa ogórkowa z ziemniakami, śmietanką i natką pietruszki (300 ml) mleko
  • Ratatouille (100g), ryż (150g), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i kukurydzą (100g), woda mineralna (250 ml) pszenica, soja
  • Ciasto z kawałkami gorzkiej czekolady (80g) (wyrób własny) pszenica, jaja, mleko
Wtorek
  • Zupa grecka z soczewicą, marchewką i natką pietruszki (300 ml) seler
  • Tofu z pieca w sosie koperkowym (100g+40g), kasza jęczmienna (150g), warzywa gotowane na parze (100g), woda mineralna (250 ml) jęczmień, soja
  • Kisiel malinowy (150g) (wyrób własny)
Środa  
  • Zupa pomidorowa z ryżem, śmietanką i natką pietruszki (300 ml) mleko
  • Jajko sadzone na szpinaku (100g), ziemniaki gotowane (150g), surówka Colesław (100g), woda mineralna (250 ml) jaja
  • Ciasto drożdżowe z owocami (80g) (wyrób własny) pszenica, jaja, mleko
Czwartek
  • Barszcz biały z ziemniakami i natką pietruszki (300 ml) mleko
  • Curry z ciecierzycą (100g), ryż (150g), surówka z tartej marchewki, jabłka i ananasa (100g), woda mineralna (250 ml)
  • Jogurt owocowy (150g) mleko

 Piątek

  • Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem i natką pietruszki (300 ml)
  • Makaron z serem białym jogurtem naturalnym (300g+40g), mini marchewki gotowane na parze (100g), woda mineralna (250 ml) pszenica, mleko
  • Jabłko (100g)

 UWAGA: w jadłospisach  zostały  oznaczone alergeny  poprzez podkreślenie, zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011 Produkty wykorzystywane w naszej kuchni mogą zawierać śladowe ilości soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji.

Szaszłyki warzywne z marchewką, papryką i cukinią.

Dieta podstawowa
Poniedziałek
* Zupa z kapusty włoskiej z ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
* Spaghetti z pesto z suszonych pomidorów, nasionami słonecznika i parmezanem (300g), brokuły gotowane na parze (100g), woda mineralna (250ml) pszenica, mleko
* Ciasto z jabłkami (80g) (wyrób własny) pszenica, jaja, mleko
Wtorek
* Rosół z makaronem i natką pietruszki (300ml) pszenica, seler
* Kotleciki z szynki (100g), ziemniaki gotowane (150g), gotowane buraczki (100g), woda mineralna (250ml)
* Jabłko (100g)
Środa
* Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i natką pietruszki (300ml)
* Ryż (150g), kurczak w sosie słodko-kwaśnym (100g+40g), gotowana czerwona kapusta (100g), woda mineralna (250ml)
* Jogurt z musem truskawkowymi (150ml) mleko
Czwartek
* Zupa z kukurydzy z ziemniakami, śmietanką i natką pietruszki (300ml) mleko
* Filet z dorsza (100g), ziemniaki gotowane (150g), surówka z kiszonej kapusty z marchewką (100g), woda mineralna (250ml)
* Pomarańcze (100g)
Piątek
* Krupnik z kaszą jęczmienną i natką pietruszki (300ml) jęczmień, seler
* Kluseczki leniwe z białym serem (300g), jogurt z musem owocowym (50g), surówka z tartej marchewki z jabłkiem (100g), woda mineralna (250ml) mleko
* Czekoladowy budyń na mleku (wyrób własny) z cząstkami pomarańczy (120g) mleko

UWAGA: w jadłospisach zostały oznaczone alergeny poprzez podkreślenie , zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011
Produkty wykorzystywane w naszej kuchni mogą zawierać śladowe ilości soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji.
Jadłospis został opracowany przez Dietetyka Edytę Krajewską

Dieta bezmleczna, bezjajeczna
Poniedziałek
* Zupa z kapusty włoskiej z ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
* Spaghetti z pesto z suszonych pomidorów, nasionami słonecznika (300g), brokuły gotowane na parze (100g), woda mineralna (250ml) pszenica
* Wegańskie ciasto z jabłkami (80g) (wyrób własny) pszenica
Wtorek
* Rosół z makaronem i natką pietruszki (300ml) pszenica, seler
* Kotleciki z szynki (100g), ziemniaki gotowane (150g), gotowane buraczki (100g), woda mineralna (250ml)
* Jabłko (100g)
Środa
* Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i natką pietruszki (300ml)
* Ryż (150g), kurczak w sosie słodko-kwaśnym (100g+40g), gotowana czerwona kapusta (100g), woda mineralna (250ml)
* Mus jabłkowy (150g)
Czwartek
* Zupa z kukurydzy z ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
* Filet z dorsza (100g), ziemniaki gotowane (150g), surówka z kiszonej kapusty z marchewką (100g), woda mineralna (250ml)
* Pomarańcze (100g)
Piątek
* Krupnik z kaszą jęczmienną i natką pietruszki (300ml) jęczmień, seler
* Wegańskie kluseczki dyniowe/szpinakowe z cebulką (300g), surówka z tartej marchewki z jabłkiem (100g), woda mineralna (250ml) pszenica
* Czekoladowy budyń na mleku sojowym (wyrób własny) z cząstkami pomarańczy (120g) soja
UWAGA: w jadłospisach zostały oznaczone alergeny poprzez podkreślenie, zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011
Produkty wykorzystywane w naszej kuchni mogą zawierać śladowe ilości soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji.
Jadłospis został opracowany przez Dietetyka Edytę Krajewską

Dieta bezglutenowa
Poniedziałek
* Zupa z kapusty włoskiej z ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
* Bezglutenowe spaghetti z pesto z suszonych pomidorów, nasionami słonecznika i parmezanem (300g), brokuły gotowane na parze (100g), woda mineralna (250ml) mleko
* Bezglutenowe ciasto z jabłkami (80g) (wyrób własny) jaja, mleko
Wtorek
* Rosół z bezglutenowym makaronem i natką pietruszki (300ml) seler
* Kotleciki z szynki (100g), ziemniaki gotowane (150g), gotowane buraczki (100g), woda mineralna (250ml)
* Jabłko (100g)
Środa
* Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i natką pietruszki (300ml)
* Ryż (150g), kurczak w sosie słodko-kwaśnym (100g+40g), gotowana czerwona kapusta (100g), woda mineralna (250ml)
* Jogurt z musem truskawkowym (150m) mleko
Czwartek
* Zupa z kukurydzy z ziemniakami, śmietanką i natką pietruszki (300ml) mleko
* Filet z dorsza (100g), ziemniaki gotowane (150g), surówka z kiszonej kapusty z marchewką (100g), woda mineralna (250ml)
* Pomarańcze (100g)
Piątek
* Krupnik z kaszą jaglaną i natką pietruszki (300ml) seler
* Bezglutenowe kluseczki dyniowe/szpinakowe z cebulką (300g), surówka z tartej marchewki z jabłkiem (100g), woda mineralna (250ml) jaja
* Bezglutenowy czekoladowy budyń na mleku (wyrób własny) z cząstkami pomarańczy (120g) mleko
UWAGA: w jadłospisach zostały oznaczone alergeny poprzez podkreślenie, zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011
Produkty wykorzystywane w naszej kuchni mogą zawierać śladowe ilości soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji.
Jadłospis został opracowany przez Dietetyka Edytę Krajewską

Dieta wegetariańska
Poniedziałek
* Zupa z kapusty włoskiej z ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
* Spaghetti z pesto z suszonych pomidorów, nasionami słonecznika i parmezanem (300g), brokuły gotowane na parze (100g), woda mineralna (250ml) pszenica, mleko
* Ciasto z jabłkami (80g) (wyrób własny) pszenica, jaja, mleko
Wtorek
* Wegański rosół z makaronem i natką pietruszki (300ml) pszenica, seler
* Kotleciki z ciecierzycy (100g), ziemniaki gotowane (150g), buraczki gotowane (100g), woda mineralna (250ml)
* Jabłko (100g)
Środa
* Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i natką pietruszki (300ml)
* Ryż (150g), tofu w sosie słodko-kwaśnym (100g+40g), gotowana czerwona kapusta (100g), woda mineralna (250ml) soja
* Jogurt z musem truskawkowym (150ml) mleko
Czwartek
* Zupa z kukurydzy z ziemniakami, śmietanką i natką pietruszki (300ml) mleko
* Filet z dorsza (100g), ziemniaki gotowane (150g), surówka z kiszonej kapusty z marchewką (100g), woda mineralna (250ml)
* Pomarańcza (100g)
Piątek
* Krupnik z kaszą jęczmienną i natką pietruszki (300ml) jęczmień, seler
* Kluseczki leniwe z białym serem (300g), jogurt z musem owocowym (50g), surówka z tartej marchewki z jabłkiem (100g), woda mineralna (250ml) mleko
* Czekoladowy budyń na mleku (wyrób własny) z cząstkami pomarańczy (120g) mleko
UWAGA: w jadłospisach zostały oznaczone alergeny poprzez podkreślenie, zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011
Produkty wykorzystywane w naszej kuchni mogą zawierać śladowe ilości soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji.
Jadłospis został opracowany przez Dietetyka Edytę Krajewską

Sałątka warzywna z zielonej sałaty, marechwki i papryki

Dieta podstawowa

Poniedziałek
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
Spaghetti Bolongnese z pomidorów, mięsa z szynki, ze świeżą bazylią (300g), brokuły gotowane na parze (100g), woda mineralna (250ml) pszenica
jabłko (100g)

Wtorek
Zupa z pora z ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
Filet z kurczaka w panierce (100g), ryż brązowy (150g), marchewka z groszkiem na parze (100g), woda mineralna (250ml) pszenica
Pomarańcza (100g)

Środa
Zupa pieczarkowa ze śmietanką, makaronem i natką pietruszki (300ml) pszenica, mleko
Pulpety z ciecierzycy w sosie pomidorowym (100g+40g), kasza kuskus (150g), surówka z kapusty pekińskiej i marchewki (100g), woda mineralna (250ml) pszenica sezam
Galaretka brzoskwiniowa (200g)

Czwartek
Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem, śmietanką i natką pietruszki (300ml) mleko
Risotto z brokułami i kurczakiem (300g), surówka z białej kapusty i ogórka kiszonego (100g), woda mineralna (250ml)
Ciasto marchewkowe (80g) (wyrób własny) pszenica, jaja

Piątek
Barszcz czerwony z fasolą, śmietanką i natką pietruszki (300ml) mleko
Gulasz warzywny z cukinii, marchewki, pietruszki, ciecierzycy (100g), kasza jęczmienna (150g) surówka z tartej marchewki i jabłka (100g), woda mineralna (250ml) jęczmień
Jogurt naturalny z musem truskawkowym (150g) mleko

UWAGA: w jadłospisach zostały oznaczone alergeny poprzez podkreślenie, zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011. Produkty wykorzystywane w naszej kuchni mogą zawierać śladowe ilości soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji.

Jadłospis został opracowany przez Dietetyka Edytę Krajewską

Dieta bezmleczna, bezjajeczna

Poniedziałek
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
Spaghetti Bolongnese z pomidorów, mięsa z szynki, ze świeżą bazylią (300g), brokuły gotowane na parze (100g), woda mineralna (250ml) pszenica
Jabłko (100g)

Wtorek
Zupa z pora z ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
Filet z kurczaka w panierce (100g), ryż brązowy (150g), marchewka z groszkiem na parze (100g), woda mineralna (250ml) pszenica
Pomarańcza (100g)

Środa
Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki (300ml) pszenica
Pulpety z ciecierzycy w sosie pomidorowym (100g+40g), kasza kuskus (150g), surówka z kapusty pekioskiej i marchewki (100g), woda mineralna (250ml) pszenica sezam
Galaretka brzoskwiniowa (200g)

Czwartek
Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem i natką pietruszki (300ml)
Risotto z brokułami i kurczakiem (300g), surówka z białej kapusty i ogórka kiszonego (100g),
woda mineralna (250ml)
Wegańskie ciasto marchewkowe (80g) (wyrób własny) pszenica

Piątek
Barszcz czerwony z fasolą i natką pietruszki (300ml)
Gulasz warzywny z cukinii, marchewki, pietruszki, ciecierzycy (100g), kasza jęczmienna (150g) surówka z tartej marchewki i jabłka (100g), woda mineralna (250ml) jęczmień
Mus jabłkowy (150g)

UWAGA: w jadłospisach zostały oznaczone alergeny poprzez podkreślenie, zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011. Produkty wykorzystywane w naszej kuchni mogą zawierać śladowe ilości soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji.

Jadłospis został opracowany przez Dietetyka Edytę Krajewską

Dieta bezglutenowa

Poniedziałek
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
Bezglutenowe spaghetti Bolongnese z pomidorów, mięsa z szynki, ze świeżą bazylią (300g), brokuły gotowane na parze (100g), woda mineralna (250ml)
Jabłko (100g)

Wtorek
Zupa z pora z ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
Filet z kurczaka w bezglutenowej panierce (100g), ryż brązowy (150g), marchewka z groszkiem na parze (100g), woda mineralna (250ml)
Pomarańcza (100g)

Środa
Zupa pieczarkowa ze śmietanką, makaronem bezglutenowym i natką pietruszki (300ml) mleko
Pulpety z ciecierzycy w sosie pomidorowym (100g+40g), kasza jaglana (150g), surówka z kapusty pekińskiej i marchewki (100g), woda mineralna (250ml) sezam
Bezglutenowa galaretka brzoskwiniowa (200g)

Czwartek
Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem, śmietanką i natką pietruszki (300ml) mleko
Risotto z brokułami i kurczakiem (300g), surówka z białej kapusty i ogórka kiszonego (100g), woda mineralna (250ml)
Bezglutenowe ciasto marchewkowe (80g) (wyrób własny), jaja

Piątek
Barszcz czerwony z fasolą, śmietanką i natką pietruszki (300ml) mleko
Gulasz warzywny z cukinii, marchewki, pietruszki, ciecierzycy (100g), kasza gryczana (150g) surówka z tartej marchewki i jabłka (100g), woda mineralna (250ml)
Jogurt naturalny z musem truskawkowym (150g) mleko

UWAGA: w jadłospisach zostały oznaczone alergeny poprzez podkreślenie, zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011. Produkty wykorzystywane w naszej kuchni mogą zawierać śladowe ilości soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji.

Jadłospis został opracowany przez Dietetyka Edytę Krajewską

Dieta wegetariańska

Poniedziałek
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
Spaghetti Bolongnese z pomidorów, cukinii, papryki ze świeżą bazylią (300g), brokuły gotowane na parze (100g), woda mineralna (250ml) pszenica
jabłko (100g)

Wtorek
Zupa z pora z ziemniakami i natką pietruszki (300ml)
Tofu w panierce (100g), ryż brązowy (150g), marchewka z groszkiem na parze (100g), woda mineralna (250ml) pszenica, soja
Pomarańcza (100g)

Środa
Zupa pieczarkowa ze śmietanką, makaronem i natką pietruszki (300ml) pszenica, mleko
Pulpety z ciecierzycy w sosie pomidorowym (100g+40g), kasza kuskus (150g), surówka z kapusty pekińskiej i marchewki (100g), woda mineralna (250ml) pszenica sezam
Galaretka brzoskwiniowa (200g)

Czwartek
Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem, śmietanką i natką pietruszki (300ml) mleko
Risotto z brokułami i soczewicą (300g), surówka z białej kapusty i ogórka kiszonego (100g), woda mineralna (250ml)
Ciasto marchewkowe (80g) (wyrób własny) pszenica, jaja

Piątek
Barszcz czerwony z fasolą, śmietanką i natką pietruszki (300ml) mleko
Gulasz warzywny z cukinii, marchewki, pietruszki, ciecierzycy (100g), kasza jęczmienna (150g) surówka z tartej marchewki i jabłka (100g), woda mineralna (250ml) jęczmień
Jogurt naturalny z musem truskawkowym (150g) mleko

UWAGA: w jadłospisach zostały oznaczone alergeny poprzez podkreślenie, zgodnie z Rozporządzeniem nr 1169/2011. Produkty wykorzystywane w naszej kuchni mogą zawierać śladowe ilości soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji.

Jadłospis został opracowany przez Dietetyka Edytę Krajewską