Budżet Obywatelski

tarnogaj

Kalendarz szkolny

Październik 2018
P W Ś C Pt S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Logowanie

dieta bezglutenowa

dieta bezglutenowa

Such Małgorzata 02 luty 2018 Aktualizacja:13 luty 2018 
JADŁOSPIS Sp.9- dieta bezglutenowa ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIAEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II Poniedziałek 05.02.2018 Zupa: Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami 250ml(seler) II danie Makaron(bezglutenowy) z serem białym 150 ml, sos serowo-owocowy- jogurtowy 100ml Kompot owocowy 200ml Owoc- Jabłko 1szt Wtorek 06.02.2018 Zupa: Pomidorowa z zacierką 250ml(seler) II danie ; Podudzie z kurczaka 80g, Ziemniaki 150g Surówka warzywna (kapusta biała ,ogórek , cebula, marchewka, olej)100g Kompot owocowy 200ml Owoc- Kiwi 1szt Środa 07.02.2018 Zupa: Grochowa z ziemniakami 250ml (seler) II danie: Pierogi ruskie 160g, cebulka 30ml(mąka bezglutenowa) Kompot owocowy 200 ml Owoc-Jabłko 1szt Czwartek 08.02.2018 Zupa: Grysikowa 250 ml (makaron bezglutenowy) (seler) II danie ; Kotlet mielony 70g, Ziemniaki 150g Surówka Colesław ( kapusta biała, cebula, marchew, majonez) 100g Kompot owocowy 200ml Owoc- Mandarynka 1szt. Piątek 09.02.2018 Zupa: Zupa z soczewicy 250ml (seler) II danie : Kotlet rybny 70 g , Ziemniaki 150g Surówka szwedzka ( cebula, marchewka, olej) 100g Kompot owocowy 200ml Owoc- Jabłko 1szt. Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle roślinnym , mące i selerze. Kompoty z owoców sezonowych przygotowywany na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej - cukier, miód. JADŁOSPIS Sp.9- dieta bezglutenowa ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIAEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II Poniedziałek 12.02.2018 Zupa: Jarzynowa z ziemniakami 250ml (seler) II danie : Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem 120g Ryż 100g Kompot owocowy 200ml Owoc-Jabłko 1szt Wtorek 13.02.2018 Zupa: Barszcz biały 250ml ( seler) II danie: Gulasz z łopatki wieprzowej 120ml , Kasza gryczana 100g Surówka z buraczków (cebula, jabłko, olej)100g Kompot owocowy 200ml Owoc- Mandarynka 1szt. Środa 14.02.2018 Zupa: Kartoflanka 250ml (seler) II danie: Łazanki z kapustą kiszona i szynka wieprzową 250g (makaron bezglutenowy) Kompot owocowy 200 ml Owoc-Jabłko 1szt. Czwartek 15.02.2018 Zupa: Kalafiorowa z ziemniakami 250 ml (seler) II danie: Filet drobiowy na parze 70g, Ziemniaki 150g, sos koperkowy 30ml Surówka z białej kapusty( marchew, ogórek, natka pietruszki ,olej) 100g Kompot owocowy 200ml Owoc- Kiwi 1szt. Piątek 16.02.2018 Zupa: Barszcz czerwony zabielany jogurtem 250ml (seler) II danie: Ryba po grecku w warzywach ( marchew, seler) 100 g, Ziemniaki 150g Kompot owocowy 200 ml Owoc-Jabłko 1szt Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle roślinnym , mące i selerze. Kompoty z owoców sezonowych przygotowywany na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej - cukier, miód.