dieta bezglutenowa
JADŁOSPIS Sp.9- dieta bezglutenowa
ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIAEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II
Poniedziałek
05.02.2018 Zupa:
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami 250ml(seler)
II danie
Makaron(bezglutenowy) z serem białym 150 ml, sos serowo-owocowy- jogurtowy 100ml
Kompot owocowy 200ml
Owoc- Jabłko 1szt
Wtorek
06.02.2018 Zupa:
Pomidorowa z zacierką 250ml(seler)
II danie ;
Podudzie z kurczaka 80g, Ziemniaki 150g
Surówka warzywna (kapusta biała ,ogórek , cebula, marchewka, olej)100g
Kompot owocowy 200ml
Owoc- Kiwi 1szt
Środa
07.02.2018 Zupa:
Grochowa z ziemniakami 250ml (seler)
II danie:
Pierogi ruskie 160g, cebulka 30ml(mąka bezglutenowa)
Kompot owocowy 200 ml
Owoc-Jabłko 1szt
Czwartek
08.02.2018 Zupa:
Grysikowa 250 ml (makaron bezglutenowy) (seler)
II danie ;
Kotlet mielony 70g, Ziemniaki 150g
Surówka Colesław ( kapusta biała, cebula, marchew, majonez) 100g
Kompot owocowy 200ml
Owoc- Mandarynka 1szt.
Piątek
09.02.2018 Zupa:
Zupa z soczewicy 250ml (seler)
II danie :
Kotlet rybny 70 g , Ziemniaki 150g
Surówka szwedzka ( cebula, marchewka, olej) 100g
Kompot owocowy 200ml
Owoc- Jabłko 1szt.
Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle roślinnym , mące i selerze.
Kompoty z owoców sezonowych przygotowywany na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej - cukier, miód.
JADŁOSPIS Sp.9- dieta bezglutenowa
ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIAEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II
Poniedziałek
12.02.2018 Zupa:
Jarzynowa z ziemniakami 250ml (seler)
II danie :
Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem 120g Ryż 100g
Kompot owocowy 200ml
Owoc-Jabłko 1szt
Wtorek
13.02.2018 Zupa:
Barszcz biały 250ml ( seler)
II danie:
Gulasz z łopatki wieprzowej 120ml , Kasza gryczana 100g
Surówka z buraczków (cebula, jabłko, olej)100g
Kompot owocowy 200ml
Owoc- Mandarynka 1szt.
Środa
14.02.2018 Zupa:
Kartoflanka 250ml (seler)
II danie:
Łazanki z kapustą kiszona i szynka wieprzową 250g (makaron bezglutenowy)
Kompot owocowy 200 ml
Owoc-Jabłko 1szt.
Czwartek
15.02.2018 Zupa:
Kalafiorowa z ziemniakami 250 ml (seler)
II danie:
Filet drobiowy na parze 70g, Ziemniaki 150g, sos koperkowy 30ml
Surówka z białej kapusty( marchew, ogórek, natka pietruszki ,olej) 100g
Kompot owocowy 200ml
Owoc- Kiwi 1szt.
Piątek
16.02.2018 Zupa:
Barszcz czerwony zabielany jogurtem 250ml (seler)
II danie:
Ryba po grecku w warzywach ( marchew, seler) 100 g, Ziemniaki 150g
Kompot owocowy 200 ml
Owoc-Jabłko 1szt
Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle roślinnym , mące i selerze.
Kompoty z owoców sezonowych przygotowywany na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej - cukier, miód.