bezp doln LOGO

Kalendarz szkolny

Marzec 2018
P W Ś C Pt S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Logowanie

Jadłospis

Jadłospis

Dieta bezglutenowa 25.03-05.04

Dieta bezglutenowa 25.03-05.04

Pytlowany Agnieszka 25 marzec 2019 
 

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem ( waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII )

Poniedziałek

25.03.2019

Zupa:

Kalafiorowa  z ziemniakami   (seler)(por, marchew, kalafior)  

II danie:

Spaghetti bologhnese

Sos  120ml(łopatka wieprzowa

Makaron bezglutenowy  150g

Kompot porzeczkowy  200ml

Owoc: Jabłko 1szt.             

Wtorek

26.03.2019

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami  (seler)(por, marchew, ogórek kiszony)

II Danie:

Pulpecik drobiowy  80g  (jajko)

Sos śmietanowy 50ml (mleko)

Ryż 150g

Surówka z buraczków (buraczki, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot jabłkowy 200 ml

Owoc: Gruszka 1szt.

Środa

27.03.2019

Zupa:

Zupa wiosenna (seler)(kalafior, fasolka szparagowa, ziemniaki, marchew, koper)

II Danie:

Łazanki 120g(łopatka wieprzowa, kapusta)

Makaron bezglutenowy 150g

Kompot śliwkowy 200ml

Owoc: Kiwi 1szt.

Czwartek

28.03.2019

Zupa:

Zupa krem z zielonego groszku (seler )(groszek, por, marchew)

II Danie:

Filet drobiowy soute  80g

Ziemniaki 150g

Surówka warzywna (kapusta, marchew, kukurydza, słonecznik, olej rzepakowy)120g

Kompot owocowy 200ml(owoce mrożone)

Owoc: Mandarynka 1szt.

Piątek

29.03.2019

Zupa

Brokułowa  z ziemniaki(seler) (brokuł,  marchew,  por)

II Danie:

Pierogi leniwe z  i masełkiem180g(mleko, jajko)(mąka bezglutenowa)

Surówka z marchewki jabłka 120g

 

Kompot  porzeczkowy 200ml

Owoc: Jabłko 1szt.

 

 

 

Poniedziałek

01.04.2019

Zupa:

Krupnik jaglany z ziemniakami (seler, )(por, marchew)

II Danie:

Kurczak w sosie słodko- kwaśnym 120ml

Ryż 150g

Kompot gruszkowy  200ml

Owoc : Jabłko 1szt.

Wtorek

02.04.2019

Zupa:

Barszcz czerwony ziemniakami(seler)(buraczki ,marchew, por, natka)

II Danie:

Kotlet mielony z kapustą białą 80g( jajko), Sos pieczarkowy 50ml

Kasza gryczana105g

Surówka z kapusty czerwonej(kapusta, marchew, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot jabłkowy  200ml

Owoc :Gruszka 1szt.

Środa  

03.04.2019

Zupa:

Zupa krem z soczewicy i pomidorów(seler)

II Danie:

Podudzie z kurczaka 80g

Ziemniaki 150g

Surówka Colesław (kapusta, cebulka, marchew, majonez)120g

(jajko)            

Kompot owocowy  200 ml

Owoc: Jabłko1szt.

Czwartek 

04.04.2019

Zupa:

Grochowa  z ziemniakami (seler)(groch połówki, marchew, por)

II Danie:

Pampuchy 2szt

Sos jogurtowo- waniliowy 120ml(mleko)

Kompot śliwkowy  200ml

Owoc : Mandarynka 1szt.

Piątek 

05.04.2019

Zupa:

Pomidorowa z makaronem bezglutenowym (seler)marchew, por, przecier pomidorowy, natka)

II Danie:

Kotlecik rybny z natką pietruszki 80g (ryba mintaj,  jajko)

Ziemniaki 150g

Surówka z kapusty kiszonej(kapusta, marchew, olej rzepakowy)120g

Kompot wieloowocowy 200ml

Owoc :  Kiwi 1szt.

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej - cukier, miód.

Dieta bezmleczna 25.03-05.04

Dieta bezmleczna 25.03-05.04

Pytlowany Agnieszka 25 marzec 2019 
 

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem ( waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII )

Poniedziałek

25.03.2019

Zupa:

Kalafiorowa  z ziemniakami   (seler)(por, marchew, kalafior)

II danie:

Spaghetti bologhnese

Sos  120ml(łopatka wieprzowa

Makaron 150g(gluten pszenny)

Kompot porzeczkowy  200ml

Owoc: Jabłko 1szt.             

Wtorek

26.03.2019

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami  (seler)(por, marchew, ogórek kiszony)

II Danie:

Pulpecik drobiowy  80g (gluten pszenny, jajko)

Sos pieczeniowy 50ml

Kasza pęczak 150g(gluten pszenny)

Surówka z buraczków (buraczki, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot jabłkowy 200 ml

Owoc: Gruszka 1szt.

Środa

27.03.2019

Zupa:

Zupa wiosenna (seler)(kalafior, fasolka szparagowa, ziemniaki, marchew, koper)

II Danie:

Łazanki 120g(łopatka wieprzowa, kapusta)

Makaron 150g(gluten pszenny, jajko)

 

Kompot śliwkowy 200ml

 Owoc: Kiwi  1szt.

Czwartek

28.03.2019

Zupa:

Zupa krem z zielonego groszku i grzanki

(seler ,gluten pszenny)(groszek, por, marchew)

II Danie:

Filet drobiowy w panierce z otrębami 80g(gluten pszenny, jajko)

Ziemniaki 150g

Surówka warzywna (kapusta, marchew, kukurydza, słonecznik, olej rzepakowy)120g

Kompot owocowy 200ml

(owoce mrożone)

Owoc: Mandarynka 1szt.

Piątek

29.03.2019

Zupa

Brokułowa  z ziemniaki(seler)  (brokuł, marchew, por)

II Danie:

Kopytka  z bułką tartą i masełkiem roślinnym 180g(gluten pszenny, jajko)

Surówka z marchewki jabłka 120g

Kompot  porzeczkowy 200ml

Owoc: Mandarynka 1szt.

 

 

 

Poniedziałek

01.04.2019

Zupa:

Krupnik jaglany z ziemniakami (seler, gluten pszenny)(por, marchew)

II Danie:

Kurczak w sosie słodko- kwaśnym 120ml

Ryż 150g

Kompot gruszkowy  200ml

Owoc : Jabłko 1szt.

Wtorek

02.04.2019

Zupa:

Barszcz czerwony ziemniakami(seler)(buraczki ,marchew, por, natka)

II Danie:

Kotlet mielony z kapustą białą 80g(gluten pszenny, jajko), Sos pieczarkowy 50ml(gluten pszenny)

Kasza jęczmienna 150g(gluten pszenny)

Surówka z kapusty czerwonej(kapusta, marchew, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot jabłkowy  200ml

Owoc :Gruszka 1szt.

Środa  

03.04.2019

Zupa:

Zupa krem z soczewicy i pomidorów (seler)

II Danie:

Podudzie z kurczaka 80g

Ziemniaki 150g

Surówka Colesław (kapusta, cebulka, marchew, majonez)120g

(jajko)

Kompot owocowy  200 ml

 Owoc: Jabłko 1szt.

Czwartek 

04.04.2019

Zupa:

Grochowa  z ziemniakami  (seler, gluten)

(groch połówki, marchew, por)

II Danie:

Pampuchy 2szt

Sos  waniliowy 120ml

Kompot śliwkowy  200ml

Owoc : Mandarynka 1szt.

Piątek 

05.04.2019

Zupa:

Pomidorowa z makaronem (seler, gluten pszenny)marchew, por, przecier pomidorowy, natka)

II Danie:

Kotlecik rybny z natką pietruszki 80g (ryba mintaj, gluten pszenny, jajko)

Ziemniaki 150g

Surówka z kapusty kiszonej(kapusta, marchew, olej rzepakowy)120g

Kompot wieloowocowy 200ml

Owoc :  Kiwi  1szt.

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej - cukier, miód.

Dieta zwykła 25.03-05.04

Dieta zwykła 25.03-05.04

Pytlowany Agnieszka 25 marzec 2019 
 

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem ( waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII )

Poniedziałek

25.03.2019

Zupa:

Kalafiorowa  z ziemniakami   (seler)(por, marchew, kalafior)

II danie:

Spaghetti bologhnese

Sos  120ml(łopatka wieprzowa

Makaron 150g(gluten pszenny)

Kompot porzeczkowy  200ml

Owoc: Jabłko 1szt.             

Wtorek

26.03.2019

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami  (seler)(por, marchew, ogórek kiszony)

II Danie:

Pulpecik drobiowy  80g (gluten pszenny, jajko)

Sos śmietanowy 50ml (mleko)

Kasza pęczak 150g(gluten pszenny)

Surówka z buraczków (buraczki, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot jabłkowy 200 ml

Owoc: Gruszka 1szt.

Środa

27.03.2019

Zupa:

Zupa wiosenna (seler) (kalafior, fasolka szparagowa, ziemniaki, marchew, koper)

II Danie:

Łazanki 120g(łopatka wieprzowa, kapusta)

Makaron 150g(gluten pszenny, jajko)

Kompot śliwkowy 200ml

Owoc: Jabłko 1szt.

Czwartek

28.03.2019

Zupa:

Zupa krem z zielonego groszku i grzanki(seler ,gluten pszenny)(groszek, por, marchew)

II Danie:

Filet drobiowy w panierce z otrębami 80g(gluten pszenny, jajko)

Ziemniaki 100g

Surówka warzywna (kapusta, marchew, kukurydza, słonecznik, olej rzepakowy)120g

Kompot owocowy 200ml

(owoce mrożone)

Owoc: Mandarynka 1szt.

Piątek

29.03.2019

Zupa

Brokułowa  z ziemniaki(seler) (brokuł, marchew, por)

II Danie:

Pierogi leniwe z bułką tartą i masełkiem180g(gluten pszenny, mleko, jajko)

Surówka z marchewki jabłka 120g

Kompot  porzeczkowy 200ml

Owoc: Jabłko 1szt.

 

   

Poniedziałek

01.04.2019

Zupa:

Krupnik jaglany z ziemniakami (seler, gluten pszenny)(por, marchew)

II Danie:

Kurczak w sosie słodko- kwaśnym 120ml

Ryż 150g

Kompot gruszkowy  200ml

Owoc : Jabłko 1szt.

Wtorek

02.04.2019

Zupa:

Barszcz czerwony ziemniakami (seler)(buraczki ,marchew, por, natka)

II Danie:

Kotlet mielony z kapustą białą 80g(gluten pszenny, jajko), Sos pieczarkowy 50ml(gluten pszenny)

Kasza jęczmienna 150g(gluten pszenny)

Surówka z kapusty czerwonej(kapusta, marchew, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot jabłkowy  200ml

Owoc :Gruszka 1szt.

Środa  

03.04.2019

Zupa:

Zupa krem z soczewicy i pomidorów(seler)

II Danie:

Podudzie z kurczaka 80g

Ziemniaki 150g

Surówka Colesław (kapusta, cebulka, marchew, majonez)120g

(jajko)

Kompot owocowy  200 ml

Owoc: Jabłko 1szt.

Czwartek 

04.04.2019

Zupa:

Grochowa  z ziemniakami   (seler) (groch połówki, marchew, por)

II Danie:

Pampuchy 2szt

Sos jogurtowo- waniliowy 120ml(mleko)

Kompot śliwkowy  200ml

Owoc : Mandarynka  1szt.

Piątek 

05.04.2019

Zupa:

Pomidorowa z makaronem

(seler, gluten pszenny)marchew, por, przecier pomidorowy, natka)

II Danie:

Kotlecik rybny z natką pietruszki 80g (ryba mintaj, gluten pszenny, jajko)

Ziemniaki 150g

Surówka z kapusty kiszonej(kapusta, marchew, olej rzepakowy)120g

Kompot wieloowocowy 200ml

Owoc :  Kiwi  1szt.

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej - cukier, miód.

Dieta bezglutenowa 12.02-22.02

Dieta bezglutenowa 12.02-22.02

Pytlowany Agnieszka 11 luty 2019 
 

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem ( waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII )

Poniedziałek

11.02.2019

Zupa:

Kalafiorowa  z ziemniakami   (seler)(por, marchew, kalafior)

II danie:

Spaghetti bologhnese

Sos  120ml(łopatka wieprzowa

Makaron bezglutenowy  150g

Kompot porzeczkowy  200ml

Owoc: Jabłko 1szt.             

Wtorek

12.02.2019

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami  (seler)(por, marchew, ogórek kiszony)

II Danie:

Pierogi  leniwe z   masełkiem180g( mleko, jajko)(mąka bezglutenowa)

Surówka z selera(seler, marchew, jabłko)120g

Kompot jabłkowy  200 ml

Owoc: Gruszka 1szt.

Środa

13.02.2019

Zupa:

Barszcz czerwony z ziemniakami  (seler)(buraczki, marchew, por)

II Danie:

Filet drobiowy soute 80g

Sos śmietanowy 50ml(mleko)

Ryż 150g

Surówka z kapusty pekińskiej , cebulka, jabłko olej rzepakowy)120g

Kompot z owoców mrożonych 200ml

Owoc: Jabłko 1szt.

Czwartek

14.02.2019

Zupa:

Rosół z makaronem (seler, gluten pszenny)(marchew, por, natka pietruszki)

II Danie:

Kotlet  schabowy panierowany 80g(gluten pszenny, jajko)    Ziemniaki 150g

Surówka warzywna(kapusta biała, marchew, kukurydza słonecznik, olej rzepakowy) 120g

Kompot śliwkowy 200ml

Owoc: Kiwi 1szt.

Piątek

15.02.2019

Zupa

Krupnik jaglany   (seler) (por, marchew, natka pietruszki)

II Danie:

 Filet rybny  (ryba Dorsz) 80g w warzywach (marchew, seler, cebulka, fasolka ,kalafior) 60g 

Ziemniaki  150g

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Mandarynka 1szt.

 

   

Poniedziałek

18.02.2019

Zupa:

Kapuśniak z ziemniakami   (seler)  (kapusta kiszona, por, marchew)

II Danie:

Kolorowy kociołek 120g (mięso z kurczaka, cebula, marchewka, fasolka szparagowa,  ,olej rzepakowy)    Ryż 150g

Kompot wiśniowy  200ml

Owoc : Jabłko 1szt.

Wtorek

19.02.2019

Zupa:

Pomidorowa z ryżem (seler)(por, marchew, natka pietruszki)

II Danie:

Klops wieprzowy soute  80g ( jajko) 

Sos  pieczeniowy 50 ml , Ziemniaki 150g

Surówka warzywna ( kapusta biała, seler, marchew, jabłko słonecznik ,olej rzepakowy ) 120g

Kompot gruszkowy 200ml

Owoc :Mandarynka 1szt.

Środa  

20.02.2019

Zupa:

Zacierkowa (seler)(por, marchew, natka pietruszki)(makaron bezglutenowy)

II Danie:

Podudzie z kurczaka 80g(pieczony w piecu)

Ziemniaki 150g

Surówka z buraczków(buraki, cebulka, jabłko, olej rzepakowy) 120g

Kompot jabłkowy z goździkami  200ml

Owoc: Kiwi 1szt.

Czwartek 

21.02.2019

Zupa:

Grochowa z ziemniakami   (seler) (groszek zielony , marchew, por)

II Danie:

Pierogi ruskie 180g( mleko)(mąka bezglutenowa)

Jogurt naturalny 50ml(mleko)

Surówka z marchewki(marchewka ,jabłko) 120g

 Kompot śliwkowy 200ml

Owoc : Gruszka 1szt.

Piątek 

22.02.2019

Zupa:

Barszcz ukraiński z ziemniakami(seler)(buraczki, fasolka, por, marchew)

II Danie:

Filet  rybny  80g(ryba morszczuk) , sos cytrynowy 50ml,

Ziemniaki 150g

Surówka szwedzka( ogórek, marchew, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot owocowy 200ml(owoce mrożone)

Owoc :  Jabłko  1szt.

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej - cukier, miód.

Dieta bezmleczna 12.02-22.02

Dieta bezmleczna 12.02-22.02

Pytlowany Agnieszka 11 luty 2019 
 

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem ( waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII )

Poniedziałek

11.02.2019

Zupa:

Kalafiorowa  z ziemniakami   (seler)(por, marchew, kalafior)

II danie:

Spaghetti bologhnese

Sos  120ml(łopatka wieprzowa

Makaron 150g(gluten pszenny)

Kompot porzeczkowy  200ml

Owoc: Jabłko 1szt.             

Wtorek

12.02.2019

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami  (seler)(por, marchew, ogórek kiszony)

II Danie:

Kopytka  z bułką tartą i masełkiem roślinnym 180g(gluten pszenny, jajko)

Surówka z selera(seler, marchew, jabłko)120g

Kompot jabłkowy  200 ml

Owoc: Gruszka 1szt.

Środa

13.02.2019

Zupa:

Barszcz czerwony z ziemniakami  (seler)(buraczki, marchew, por)

II Danie:

Filet drobiowy soute 80g

Sos paprykowy  50ml

Ryż 150g

Surówka z kapusty pekińskiej , cebulka, jabłko olej rzepakowy)120g

Kompot z owoców mrożonych 200ml

Owoc: Jabłko 1szt.

Czwartek

14.02.2019

Zupa:

Rosół z makaronem (seler, gluten pszenny)(marchew, por, natka pietruszki)

II Danie:

Kotlet  schabowy panierowany 80g(gluten pszenny, jajko)    Ziemniaki 150g

Surówka warzywna(kapusta biała, marchew, kukurydza słonecznik, olej rzepakowy) 120g

Kompot śliwkowy 200ml

Owoc: Kiwi 1szt.

Piątek

15.02.2019

Zupa

Krupnik jaglany   (seler) (por, marchew, natka pietruszki)

II Danie:

 Filet rybny  (ryba Dorsz) 80g w warzywach (marchew, seler, cebulka, fasolka ,kalafior) 60g 

Ziemniaki  150g

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Mandarynka 1szt.

 

   

Poniedziałek

18.02.2019

Zupa:

Kapuśniak z ziemniakami   (seler)  (kapusta kiszona, por, marchew)

II Danie:

Kolorowy kociołek 120g (mięso z kurczaka, cebula, marchewka, fasolka szparagowa,  ,olej rzepakowy)    Ryż 150g

Kompot wiśniowy  200ml

Owoc : Jabłko 1szt.

Wtorek

19.02.2019

Zupa:

Pomidorowa z ryżem (seler)(por, marchew, natka pietruszki)

II Danie:

Klops wieprzowy 80g (gluten pszenny, jajko) 

Sos  pieczeniowy 50 ml , Ziemniaki 150g

Surówka warzywna ( kapusta biała, seler, marchew, jabłko słonecznik ,olej rzepakowy ) 120g

Kompot gruszkowy 200ml

Owoc :Mandarynka 1szt.

Środa  

20.02.2019

Zupa:

Zacierkowa (seler, gluten pszenny)(por, marchew, natka pietruszki)

II Danie:

Podudzie z kurczaka 80g(pieczony w piecu)

Ziemniaki 150g

Surówka z buraczków(buraki, cebulka, jabłko, olej rzepakowy) 120g

Kompot jabłkowy z goździkami  200ml

Owoc: Kiwi 1szt.

Czwartek 

21.02.2019

Zupa:

Grochowa z ziemniakami   (seler, gluten) (groch , marchew, por)

II Danie:

Pierogi ruskie 180g(gluten pszenny, mleko)

Cebulka  50g

Surówka z marchewki(marchewka ,jabłko) 120g

 Kompot śliwkowy 200ml

Owoc : Gruszka 1szt.

Piątek 

22.02.2019

Zupa:

Barszcz ukraiński z ziemniakami(seler)(buraczki, fasolka, por, marchew)

II Danie:

Filet  rybny  80g(ryba morszczuk) , sos cytrynowy 50ml,

Ziemniaki 150g

Surówka szwedzka( ogórek, marchew, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot owocowy 200ml(owoce mrożone)

Owoc :  Jabłko  1szt.

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej - cukier, miód.

Dieta bezmleczna 10.12-21.12

Dieta bezmleczna 10.12-21.12

Pytlowany Agnieszka 09 grudzień 2018 
 

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem (waga zupy 300ml  klasy I-VIII)

Poniedziałek

10.12.2018

Zupa:

Kalafiorowa z ziemniakami   (seler) 

II danie:

Potrawka  z kurczakiem  i warzywami   120g  Ryż 150g

Kompot owocowy  200ml

Owoc :   Jabłko 

Wtorek

11.12.2018

Zupa:

Rosół z makaronem  (seler, gluten)

II Danie:

Kotlet mielony 90g(gluten) Ziemniaki150g

Surówka z buraczków(buraki, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot owocowy200ml

Owoc :  Gruszka 

Środa

12.12.2018

Zupa:

Zupa z czerwonej soczewicy i ziemniakami (seler)

II Danie:

Makaron z  polewą owocową 150g/120ml(gluten)

Kompot owocowy 200 ml

Owoc : Jabłko

Czwartek

13.12.2018

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami  (seler)

II Danie:

Karkówka pieczona 90g,

Sos pieczeniowy 50ml

Kasza jęczmienna 150g(gluten)

Surówka Colesław(kapusta, marchew, cebulka, majonez)120g(jajko)

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Mandarynka

Piątek

14.12.2018

Zupa:

Grysikowa  (seler, gluten)

II Danie:

Kotlet rybny panierowany 90g(mintaj)(gluten) Ziemniaki 150g

Surówka z kapusty kiszonej( kapusta kiszona ,marchew, olej rzepakowy) 120g

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Kiwi

 

 

 

 

Poniedziałek

17.12.2018

Zupa:

Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami(seler)

II Danie:

Spaghetti bolohnese   , Sos 120ml,

 Makaron 150g(gluten)

Kompot owocowy  200ml

Owoc : Jabłko

Wtorek

18.12.2018

Zupa:

Pomidorowa z ryżem (seler)

II Danie:

Filet drobiowy soute 90g, sos chrzanowy 50ml

Ziemniaki 150g

Surówka z kapusty czerwonej(kapusta, marchew, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot owocowy  200 ml

Owoc: Gruszka

Środa  

19.12.2018

Zupa:

Jarzynowa z kapustą włoską i ziemniakami (seler)

II Danie:

Pulpecik wieprzowy 90g

Sos pomidorowy 50ml

Kasza gryczana 150g(gluten)

Surówka z papryką(kapusta pekińska, papryka, kukurydza, olej rzepakowy)120g

Kompot owocowy 200 ml

Owoc : Jabłko

Czwartek 

20.12.2018

Zupa:

Fasolowa z ziemniakami   (seler)

II Danie:

Pierogi z warzywami  180g

(gluten)   Cebulka 50g

Kompot owocowy 200ml

Owoc : Mandarynka   

Piątek 

21.12.2018

Zupa:

Barszcz czerwony ( seler)

II Danie:

Ryba po grecku  (Dorsz) 90g  (marchew, seler, cebulka) 50g 

Ziemniaki 150g

Kompot owocowy 200ml

Owoc :  Kiwi

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej - cukier, miód.

Dieta zwykła 12.02-22.02

Dieta zwykła 12.02-22.02

Pytlowany Agnieszka 11 luty 2019 
 

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem ( waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII )

Poniedziałek

11.02.2019

Zupa:

Kalafiorowa  z ziemniakami   (seler)(por, marchew, kalafior)  

II danie:

Spaghetti bologhnese

Sos  120ml(łopatka wieprzowa

Makaron 150g(gluten pszenny)

Kompot porzeczkowy  200ml

Owoc: Jabłko 1szt.             

Wtorek

12.02.2019

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami  (seler)(por, marchew, ogórek kiszony)

II Danie:

Pierogi  leniwe z bułką tartą i masełkiem180g(gluten pszenny, mleko, jajko)

Surówka z selera(seler, marchew, jabłko)120g

Kompot jabłkowy  200 ml

Owoc: Gruszka 1szt.

Środa

13.02.2019

Zupa:

Barszcz czerwony z ziemniakami  (seler)(buraczki, marchew, por)

II Danie:

Filet drobiowy soute 80g

Sos śmietanowy 50ml(mleko)

Ryż 150g

Surówka z kapusty pekińskiej , cebulka, jabłko olej rzepakowy)120g

Kompot z owoców mrożonych 200ml

Owoc: Jabłko 1szt.

Czwartek

14.02.2019

Zupa:

Rosół z makaronem (seler, gluten pszenny)(marchew, por, natka pietruszki)

II Danie:

Kotlet  schabowy panierowany 80g(gluten pszenny, jajko)    Ziemniaki 150g

Surówka warzywna(kapusta biała, marchew, kukurydza słonecznik, olej rzepakowy) 120g

Kompot śliwkowy 200ml

Owoc: Kiwi 1szt.

Piątek

15.02.2019

Zupa

Krupnik jaglany   (seler) (por, marchew, natka pietruszki)

II Danie:

 Filet rybny  (ryba Dorsz) 80g w warzywach (marchew, seler, cebulka, fasolka ,kalafior) 60g 

Ziemniaki  150g

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Mandarynka 1szt.

 

   

Poniedziałek

18.02.2019

Zupa:

Kapuśniak z ziemniakami   (seler)  (kapusta kiszona, por, marchew)

II Danie:

Kolorowy kociołek 120g (mięso z kurczaka, cebula, marchewka, fasolka szparagowa,  ,olej rzepakowy)    Ryż 150g

Kompot wiśniowy  200ml

Owoc : Jabłko 1szt.

Wtorek

19.02.2019

Zupa:

Pomidorowa z ryżem (seler)(por, marchew, natka pietruszki)

II Danie:

Klops wieprzowy 80g (gluten pszenny, jajko) 

Sos  pieczeniowy 50 ml , Ziemniaki 150g

Surówka warzywna ( kapusta biała, seler, marchew, jabłko słonecznik ,olej rzepakowy ) 120g

Kompot gruszkowy 200ml

Owoc :Mandarynka 1szt.

Środa  

20.02.2019

Zupa:

Zacierkowa (seler, gluten pszenny)(por, marchew, natka pietruszki)

II Danie:

Podudzie z kurczaka 80g(pieczony w piecu)

Ziemniaki 150g

Surówka z buraczków(buraki, cebulka, jabłko, olej rzepakowy) 120g

Kompot jabłkowy z goździkami  200ml

Owoc: Kiwi 1szt.

Czwartek 

21.02.2019

Zupa:

Grochowa z ziemniakami   (seler, gluten) (groch , marchew, por)

II Danie:

Pierogi ruskie 180g(gluten pszenny, mleko)

Jogurt naturalny 50ml(mleko)

Surówka z marchewki(marchewka ,jabłko) 120g

 Kompot śliwkowy 200ml

Owoc : Gruszka 1szt.

Piątek 

22.02.2019

Zupa:

Barszcz ukraiński z ziemniakami(seler)(buraczki, fasolka, por, marchew)

II Danie:

Filet  rybny  80g(ryba morszczuk) , sos cytrynowy 50ml,

Ziemniaki 150g

Surówka szwedzka( ogórek, marchew, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot owocowy 200ml(owoce mrożone)

Owoc :  Jabłko  1szt.

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej - cukier, miód.

Dieta zwykła 10.12-21.12

Dieta zwykła 10.12-21.12

Pytlowany Agnieszka 09 grudzień 2018 
 

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem ( waga zupy 300ml  klasy I-VIII )

Poniedziałek

10.12.2018

Zupa:

Kalafiorowa z ziemniakami  (seler) 

II danie:

Potrawka  z kurczakiem  i warzywami   120g   Ryż 150g

Kompot owocowy 200ml

Owoc : Jabłko  

Wtorek

11.12.2018

Zupa:

Rosół z makaronem  (seler, gluten)

II Danie:

Kotlet mielony 90g(gluten) Ziemniaki150g

Surówka z buraczków(buraki, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot owocowy 200ml

Owoc : Gruszka  

Środa

12.12.2018

Zupa:

Zupa z czerwonej soczewicy i ziemniakami  (seler)

II Danie:

Makaron z serem i polewą owocową 150g/120ml(gluten, mleko)

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Jabłko 

Czwartek

13.12.2018

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami  (seler)

II Danie:

Karkówka pieczona 90g,

Sos pieczeniowy 50ml

Kasza jęczmienna 150g(gluten)

Surówka Colesław(kapusta, marchew, cebulka, majonez)120g(jajko)

Kompot owocowy 200 ml

Owoc: Mandarynka

Piątek

14.12.2018

Zupa:

Grysikowa  (seler, gluten)

II Danie:

Kotlet rybny panierowany 90g(mintaj)(gluten) Ziemniaki 150g

Surówka z kapusty kiszonej( kapusta kiszona ,marchew, olej rzepakowy) 120g

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Kiwi

 

 

 

Poniedziałek

17.12.2018

Zupa:

Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami (seler)

II Danie:

Spaghetti bolohnese   , Sos 120ml,

 Makaron 150g(gluten)

Kompot owocowy  200ml         

Owoc : Jabłko

Wtorek

18.12.2018

Zupa:

Pomidorowa z ryżem (seler)

II Danie:

Filet drobiowy soute 90g, sos chrzanowy 50ml

Ziemniaki 150g

Surówka z kapusty czerwonej(kapusta, marchew, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot owocowy  200 ml

Owoc: Gruszka

Środa  

19.12.2018

Zupa:

Jarzynowa z kapustą włoską i ziemniakami (seler)

II Danie:

Pulpecik wieprzowy 90g

Sos pomidorowy 50ml

Kasza gryczana 150g(gluten)

Surówka z papryką(kapusta pekińska, papryka, kukurydza, olej rzepakowy)120g

Kompot owocowy 200 ml

Owoc: Jabłko 

Czwartek 

20.12.2018

Zupa:

Fasolowa z ziemniakami   (seler)

II Danie:

Pierogi ruskie 180g

(gluten, mleko)

Cebulka 50g

Kompot owocowy 200ml

Owoc : Mandarynka   

Piątek 

21.12.2018

Zupa:

Barszcz czerwony ( seler)

II Danie:

Ryba po grecku  (Dorsz) 90g  (marchew, seler, cebulka) 50g 

Ziemniaki 150g

Kompot owocowy 200ml

Owoc :  Kiwi 

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej - cukier, miód.

Dieta bezglutenowa 10.12-21.12

Dieta bezglutenowa 10.12-21.12

Pytlowany Agnieszka 09 grudzień 2018 
 

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem (waga zupy 300ml  Klasy I-VIII)

Poniedziałek

10.12.2018

Zupa:

Kalafiorowa z ziemniakami   (seler) 

II danie:

potrawka z kurczakiem  i warzywami   120g  Ryż 150g

Kompot owocowy  200ml

Owoc :   Jabłko  

Wtorek

11.12.2018

Zupa:

Rosół z makaronem bezglutenowym (seler)

II Danie:

Kotlet mielony 90g soute  Ziemniaki150g

Surówka z buraczków(buraki, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot owocowy 200ml

Owoc :  Gruszka

Środa

12.12.2018

Zupa:

Zupa z czerwonej soczewicy i ziemniakami (seler)

II Danie:

Makaron bezglutenowy z serem i polewą owocową 150g/120ml( mleko)

Kompot owocowy 200ml

Owoc : Jabłko

Czwartek

13.12.2018

Zupa:

 Ogórkowa z ziemniakami  (seler)

II Danie:

Karkówka pieczona 90g,

Sos pieczeniowy 50ml

Ryż 150g(gluten)

Surówka Colesław(kapusta, marchew, cebulka, majonez)120g(jajko)

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Mandarynka

Piątek

14.12.2018

Zupa:

Grysikowa  (seler)(makaron bezglutenowy)

II Danie:

Kotlet rybny soute 90g(mintaj) Ziemniaki 150g

Surówka z kapusty kiszonej( kapusta kiszona ,marchew, olej rzepakowy) 120g

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Kiwi

 

 

Poniedziałek

17.12.2018

Zupa:

Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami(seler)

II Danie:

Spaghetti bolohnese   , Sos 120ml,

 Makaron  bezglutenowy 150g

Kompot owocowy  200ml

Owoc : Jabłko

Wtorek

18.12.2018

Zupa:

Pomidorowa z ryżem (seler)

II Danie:

Filet drobiowy soute 90g, sos chrzanowy 50ml

Ziemniaki 150g

Surówka z kapusty czerwonej(kapusta, marchew, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot owocowy  200 ml

Owoc: Gruszka

Środa  

19.12.2018

Zupa:

Jarzynowa z kapustą włoską i ziemniakami (seler)

II Danie:

Pulpecik wieprzowy 90g

Sos pomidorowy 50ml

Ryż  150g

Surówka z papryką(kapusta pekińska, papryka, kukurydza, olej rzepakowy)120g

Kompot owocowy 200 ml

Owoc: Jabłko

Czwartek 

20.12.2018

Zupa:

Fasolowa z ziemniakami   (seler)

II Danie:

Pierogi ruskie 180g

( mleko, mąka bezglutenowa)

Cebulka 50g

Kompot owocowy 200ml

Owoc : Mandarynka 

Piątek 

21.12.2018

Zupa:

Barszcz czerwony ( seler)

II Danie:

Ryba po grecku  (Dorsz) 90g  (marchew, seler, cebulka) 50g 

Ziemniaki 150g

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Kiwi

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej - cukier, miód.

Dieta zwykła 10.12-21.12

Dieta zwykła 10.12-21.12

Pytlowany Agnieszka 09 grudzień 2018 
 

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem ( waga zupy 300ml  klasy I-VIII )

Poniedziałek

10.12.2018

Zupa:

Kalafiorowa z ziemniakami  (seler) 

II danie:

Potrawka  z kurczakiem  i warzywami   120g   Ryż 150g

Kompot owocowy 200ml

Owoc : Jabłko  

Wtorek

11.12.2018

Zupa:

Rosół z makaronem  (seler, gluten)

II Danie:

Kotlet mielony 90g(gluten) Ziemniaki150g

Surówka z buraczków(buraki, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot owocowy 200ml

Owoc : Gruszka  

Środa

12.12.2018

Zupa:

Zupa z czerwonej soczewicy i ziemniakami  (seler)

II Danie:

Makaron z serem i polewą owocową 150g/120ml(gluten, mleko)

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Jabłko 

Czwartek

13.12.2018

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami  (seler)

II Danie:

Karkówka pieczona 90g,

Sos pieczeniowy 50ml

Kasza jęczmienna 150g(gluten)

Surówka Colesław(kapusta, marchew, cebulka, majonez)120g(jajko)

Kompot owocowy 200 ml

Owoc: Mandarynka

Piątek

14.12.2018

Zupa:

Grysikowa  (seler, gluten)

II Danie:

Kotlet rybny panierowany 90g(mintaj)(gluten) Ziemniaki 150g

Surówka z kapusty kiszonej( kapusta kiszona ,marchew, olej rzepakowy) 120g

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Kiwi

 

 

 

Poniedziałek

17.12.2018

Zupa:

Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami (seler)

II Danie:

Spaghetti bolohnese   , Sos 120ml,

 Makaron 150g(gluten)

Kompot owocowy  200ml         

Owoc : Jabłko

Wtorek

18.12.2018

Zupa:

Pomidorowa z ryżem (seler)

II Danie:

Filet drobiowy soute 90g, sos chrzanowy 50ml

Ziemniaki 150g

Surówka z kapusty czerwonej(kapusta, marchew, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot owocowy  200 ml

Owoc: Gruszka

Środa  

19.12.2018

Zupa:

Jarzynowa z kapustą włoską i ziemniakami (seler)

II Danie:

Pulpecik wieprzowy 90g

Sos pomidorowy 50ml

Kasza gryczana 150g(gluten)

Surówka z papryką(kapusta pekińska, papryka, kukurydza, olej rzepakowy)120g

Kompot owocowy 200 ml

Owoc: Jabłko 

Czwartek 

20.12.2018

Zupa:

Fasolowa z ziemniakami   (seler)

II Danie:

Pierogi ruskie 180g

(gluten, mleko)

Cebulka 50g

Kompot owocowy 200ml

Owoc : Mandarynka   

Piątek 

21.12.2018

Zupa:

Barszcz czerwony ( seler)

II Danie:

Ryba po grecku  (Dorsz) 90g  (marchew, seler, cebulka) 50g 

Ziemniaki 150g

Kompot owocowy 200ml

Owoc :  Kiwi 

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej - cukier, miód.