bezp doln LOGO

Kalendarz szkolny

Styczeń 2011
P W Ś C Pt S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Logowanie

Jadłospis

Jadłospis

Dieta bezglutenowa 17.06-19.06

 

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem ( waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII )

Poniedziałek

17.06.2019

Zupa:

Krem z zielonego groszku  (seler)(por, marchew, zielony groszek)

II danie:

Risotto z kurczakiem w carry (kukurydza, groszek, papryka) 120g

Ryż 150g

Kompot porzeczkowy  200ml

Owoc: Jabłko 1szt.            

Wtorek

26.03.2019

Zupa:

Krem z pomidorów  (seler)(por, marchew, ogórek kiszony)

II Danie:

Pieczeń rzymska  70g  (jajko,mąka bezglutenowa)

Sos paprykowy  50ml

kasza jaglana 150g

Surówka szwedzka  (ogórek kiszony , marchewka , cebulka, olej rzepakowy) 100g

Kompot jabłkowy 200 ml

Owoc: Gruszka 1szt.

Środa

27.03.2019

Zupa:

Zupa wiosenna (seler)(kalafior, fasolka szparagowa, ziemniaki, marchew, koper)

II Danie:

Podudzie z kurczaka 70g młode ziemniaki z koprem 150g kapusta pekińska z jabłkiem i mandarynką 100g (sos winegret)

Kompot śliwkowy 200ml

Owoc: Kiwi 1szt.

Dieta bezmleczna 17.06-19.06

 

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem ( waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII )

Poniedziałek

17.06.2019

Zupa:

Krem z zielonego groszku   (seler)(por, marchew, groszek zielony)

II danie:

Risotto z kurczakiem w carry (kukurydza, groszek, papryka) 120g

Ryż  150g

Kompot porzeczkowy  200ml

Owoc: Jabłko 1szt.            

Wtorek

18.06.2019

Zupa:

Krem z pomidorów z lanymi kluseczkami  (seler, gluten pszenny)(por, marchew, ogórek kiszony)

II Danie:

Pieczeń rzymska   70g (gluten pszenny, jajko)

Sos paprykowy 50ml

Kasza pęczak 150g(gluten pszenny)

Surówka szwedzka  (ogórek kiszony,marchewka, cebulka, olej rzepakowy) 100g

Kompot jabłkowy 200 ml

Owoc: Gruszka 1szt.

Środa

19.06.2019

Zupa:

Zupa wiosenna (seler)(kalafior, fasolka szparagowa, ziemniaki, marchew, koper)

II Danie:

Podudzie  z kurczaka 70g młode ziemniaczki z koprem 150g Kapusta pekińska z jabłkiem i mandarynką 100g

Kompot śliwkowy 200ml

 Owoc: Kiwi  1szt.

Dieta zwykła 17.06-19.06

 

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem (waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII)

Poniedziałek

17.06.2019

Zupa:

Krem z zielonego groszku z grzankami   (seler, gluten pszenny)(por, marchew, zielony groszek)

II danie:

Risotto z kurczakiem w carry (kukurydza, groszek, papryka) 120g

Ryż 150g

Kompot porzeczkowy  200ml

Owoc: Jabłko 1szt.            

Wtorek

18.06.2019

Zupa:

Krem z pomidorów z lanymi kluseczkami  (seler, gluten pszenny)(por, marchew, )

II Danie:

Pieczeń rzymska 70g (gluten pszenny, jajko)

Sos paprykowy  50ml (mleko)

Kasza pęczak 150g(gluten pszenny)

Surówka szwedzka (ogórek kiszony,cebulka, olej rzepakowy) 100g

Kompot jabłkowy 200 ml

Owoc: Gruszka 1szt.

Środa

19.06.2019

Zupa:

Zupa wiosenna (seler) (kalafior, fasolka szparagowa, ziemniaki, marchew, koper)

II Danie:

Podudzie  z kurczaka 70g młode ziemniaczki z koprem 150g Kapusta pekińska z jabłkiem i mandarynką (sos winegret) 100g

Kompot śliwkowy 200ml

Owoc: Jabłko 1szt.

Dieta bezglutenowa 06.05-17.05

 

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem ( waga zupy 300ml)(  klasy I-VIII )

Poniedziałek

06.05.2019

Zupa:

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami   (seler) (marchew, por, natka pietruszki)

II danie:

Makaron bezglutenowy świderki  z serem białym , jogurtem , owocami  i rodzynkami 150g/140ml( mleko)

Kompot porzeczkowy  200ml

 Owoc : Jabłko  1szt.

Wtorek

07.05.2019

Zupa:

Barszcz czerwony   (seler)(burki, marchew, por, natka pietruszki)

II Danie:

Pierś z kurczaka soute   80g Sos paprykowy 50mRyż 150g

Surówka z marchewki i  jabłka ( rodzynki) 120g

Kompot gruszkowy 200ml

Owoc :  Mandarynka  1szt.

Środa

08.05.2019

Zupa:

Rosół z makaronem (seler, gluten pszenny)(marchew, por, natka pietruszki)

II Danie:

Kotlety z soczewicy mięsa i ryżu 80g( jajko) ,Ziemniaki 150g

Surówka szwedzka ( ogórek kiszony, cebula, jabłko, olej rzepakowy) 120 g  

Kompot jabłkowy 200ml

 Owoc :  Kiwi 1szt.

Czwartek

09.05.2019

Zupa:

Minestrone (seler)(pomidor, ziemniaki, marchew, por, natka, kukurydza)

II Danie:

Gulasz wieprzowy 140ml(łopatka wieprzowa)

Ryż 150g

Surówka mizeria(ogórki, szczypior, jogurt naturalny) 120g(mleko)

Kompot śliwkowy 200ml

 Owoc: Gruszka 1szt.

Piątek

10.05.2019

Zupa:

Neapolitańska  (seler, mleko)(marchew, por, natka pietruszki)

II Danie:

Filet rybny soute 80g( Miruna)(ryba) Ziemniaki 150g

Surówka z kiszonej kapusty(marchewka ,jabłko ,olej rzepakowy) 120g

Kompot wiśniowy  200ml

Owoc: Jabłko 1szt.

 

 

 

Poniedziałek

13.05.2019

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami  (seler)(ogórek kiszony, marchew, por)

II Danie:

Spaghetti z sosem pomidorowym, pieczarkami i mięsem mielonym z łopatki wieprzowej

Makaron  bezglutenowy 150g, Sos 140ml

Kompot śliwkowy  200ml

Owoc : Jabłko 1szt,

Wtorek

14.05.2019

Zupa:

Jarzynowa z zielonym groszkiem (seler)(marchew, por, groszek, fasolka szparagowa, ziemniaki)

II Danie:

Klops wieprzowy, sos koperkowy  80g/ 50 ml ( jajko) Kasza gryczana 150 g

Surówka z marchewki na słodko( ananas, jabłko, rodzynki ) 120g

Kompot gruszkowy  200 ml

Owoc: Mandarynka 1szt.

Środa  

15.05.2019

Zupa:

Pomidorowa z makaronem  bezglutenowym (seler)(marchew, por ,natka pietruszki)

II Danie:

Pieczeń schabowa  80g  sos pieczeniowy 50ml    Ziemniaki 150g

Surówka z buraczków(buraki, jabłko, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot porzeczkowy 200ml

 Owoc: Gruszka 1szt.

Czwartek 

16.05.2019

Zupa:

Pieczarkowa z makaronem bezglutenowym (seler) (pieczarki, marchew, por)

II Danie:

Gołąbki z mięsa i ryżu 80g(łopatka wieprzowa) Sos pomidorowy 50ml

Ziemniaki 150g

Kompot jabłkowy 200ml

Owoc :Kiwi 1szt.

Piątek 

17.05.2019

Zupa:

Zacierkowa (seler)(marchew, por, natka pietruszki, makaron bezglutenowy)

II Danie:

Kotlet jajeczny 80g  ( jajko) Ziemniaki  150g

Surówka  z ogórka kiszonego ( biała kapusta, natka pietruszki, marchew, olej rzepakowy) 120g

Kompot owocowy 200ml

Owoc :  Jabłko  1szt.

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej - cukier, miód.

Dieta bezmleczna 06.05-17.05

 

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem ( waga zupy 300ml)( klasy I-VIII )

Poniedziałek

06.05.2019

Zupa:

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami   (seler)(marchew, por, natka pietruszki)

II danie:

Makaron świderki  z  owocami  i rodzynkami 150g/140ml(gluten pszenny)

Kompot porzeczkowy  200ml

Owoc :   Jabłko  1szt.

Wtorek

07.05.2019

Zupa:

Barszcz czerwony   (seler)(burki, marchew, por, natka pietruszki)

II Danie:

Pierś z kurczaka soute 80g, Sos paprykowy 50ml   Kasza pęczak 150g(gluten pszenny)

Surówka z marchewki i  jabłka ( rodzynki) 120g

Kompot gruszkowy 200ml

Owoc :  Mandarynka 1szt.

Środa

08.05.2019

Zupa:

Rosół z makaronem (seler, gluten pszenny)(marchew, por, natka pietruszki)

II Danie:

Kotlety z soczewicy mięsa i ryżu 80g(gluten pszenny, jajko) ,Ziemniaki 150g

Surówka szwedzka ( ogórek kiszony, cebula, jabłko, olej rzepakowy) 120 g  

Kompot jabłkowy 200ml

Owoc :  Kiwi 1szt.

Czwartek

09.05.2019

Zupa:

Minestrone (seler)(pomidor, ziemniaki, marchew, por, natka, kukurydza)

II Danie:

Gulasz wieprzowy 140ml(łopatka wieprzowa)

Kasza jęczmienna 150g(gluten pszenny)

Surówka mizeria(ogórki, szczypior) 120g

Kompot śliwkowy 200ml

Owoc: Gruszka 1szt.

Piątek

10.05.2019

Zupa:

Neapolitańska  (seler, gluten)(marchew, por, natka pietruszki)

II Danie:

Filet rybny w panierce 80g( Miruna)(ryba, gluten pszenny, jajko) Ziemniaki 150g

Surówka z kiszonej kapusty(marchewka ,jabłko ,olej rzepakowy) 120g

Kompot wiśniowy  200ml

Owoc: Jabłko 1szt.

 

 

 

Poniedziałek

13.05.2019

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami  (seler)(ogórek kiszony, marchew, por)

II Danie:

Spaghetti z sosem pomidorowym, pieczarkami i mięsem mielonym z łopatki wieprzowej

Makaron 150g(gluten pszenny) Sos 140ml

Kompot śliwkowy  200ml

Owoc : Jabłko 1szt.

Wtorek

14.05.2019

Zupa:

Jarzynowa z zielonym groszkiem  (seler)(marchew, por, groszek, fasolka szparagowa,ziemniaki)

II Danie:

Klops wieprzowy, sos koperkowy  80g/ 50 ml (gluten pszenny, jajko) Kasza gryczana 150 g

Surówka z marchewki na słodko( ananas, jabłko, rodzynki ) 120g 

 Kompot gruszkowy  200 ml

Owoc: Mandarynka 1szt.

Środa  

15.05.2019

Zupa:

Pomidorowa z makaronem  (seler, gluten pszenny)(marchew, por ,natka pietruszki)

II Danie:

Pieczeń schabowa 80g, Sos pieczeniowy 50ml

Ziemniaki 150g

Surówka z buraczków(buraki, jabłko, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot porzeczkowy 200ml

Owoc: Jabłko

Czwartek 

16.05.2019

Zupa:

Pieczarkowa z makaronem  (seler, gluten pszenny) (pieczarki, marchew, por)

II Danie:

Gołąbki z mięsa i ryżu 80g(łopatka wieprzowa) Sos pomidorowy 50ml

Ziemniaki 150g

Kompot jabłkowy 200ml

Owoc :Kiwi 1szt.

Piątek 

17.05.2019

Zupa:

Zacierkowa (seler, gluten pszenny)(marchew, por, natka pietruszki)

II Danie:

Kotlet jajeczny 80g  (gluten pszenny, jajko) Ziemniaki  150g

Surówka  z ogórka kiszonego ( biała kapusta, natka pietruszki, marchew, olej rzepakowy) 120g

Kompot owocowy 200ml

Owoc :  Jabłko  1szt.

 

Dieta bezmleczna 25.03-05.04

 

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem ( waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII )

Poniedziałek

25.03.2019

Zupa:

Kalafiorowa  z ziemniakami   (seler)(por, marchew, kalafior)

II danie:

Spaghetti bologhnese

Sos  120ml(łopatka wieprzowa

Makaron 150g(gluten pszenny)

Kompot porzeczkowy  200ml

Owoc: Jabłko 1szt.             

Wtorek

26.03.2019

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami  (seler)(por, marchew, ogórek kiszony)

II Danie:

Pulpecik drobiowy  80g (gluten pszenny, jajko)

Sos pieczeniowy 50ml

Kasza pęczak 150g(gluten pszenny)

Surówka z buraczków (buraczki, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot jabłkowy 200 ml

Owoc: Gruszka 1szt.

Środa

27.03.2019

Zupa:

Zupa wiosenna (seler)(kalafior, fasolka szparagowa, ziemniaki, marchew, koper)

II Danie:

Łazanki 120g(łopatka wieprzowa, kapusta)

Makaron 150g(gluten pszenny, jajko)

 

Kompot śliwkowy 200ml

 Owoc: Kiwi  1szt.

Czwartek

28.03.2019

Zupa:

Zupa krem z zielonego groszku i grzanki

(seler ,gluten pszenny)(groszek, por, marchew)

II Danie:

Filet drobiowy w panierce z otrębami 80g(gluten pszenny, jajko)

Ziemniaki 150g

Surówka warzywna (kapusta, marchew, kukurydza, słonecznik, olej rzepakowy)120g

Kompot owocowy 200ml

(owoce mrożone)

Owoc: Mandarynka 1szt.

Piątek

29.03.2019

Zupa

Brokułowa  z ziemniaki(seler)  (brokuł, marchew, por)

II Danie:

Kopytka  z bułką tartą i masełkiem roślinnym 180g(gluten pszenny, jajko)

Surówka z marchewki jabłka 120g

Kompot  porzeczkowy 200ml

Owoc: Mandarynka 1szt.

 

 

 

Poniedziałek

01.04.2019

Zupa:

Krupnik jaglany z ziemniakami (seler, gluten pszenny)(por, marchew)

II Danie:

Kurczak w sosie słodko- kwaśnym 120ml

Ryż 150g

Kompot gruszkowy  200ml

Owoc : Jabłko 1szt.

Wtorek

02.04.2019

Zupa:

Barszcz czerwony ziemniakami(seler)(buraczki ,marchew, por, natka)

II Danie:

Kotlet mielony z kapustą białą 80g(gluten pszenny, jajko), Sos pieczarkowy 50ml(gluten pszenny)

Kasza jęczmienna 150g(gluten pszenny)

Surówka z kapusty czerwonej(kapusta, marchew, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot jabłkowy  200ml

Owoc :Gruszka 1szt.

Środa  

03.04.2019

Zupa:

Zupa krem z soczewicy i pomidorów (seler)

II Danie:

Podudzie z kurczaka 80g

Ziemniaki 150g

Surówka Colesław (kapusta, cebulka, marchew, majonez)120g

(jajko)

Kompot owocowy  200 ml

 Owoc: Jabłko 1szt.

Czwartek 

04.04.2019

Zupa:

Grochowa  z ziemniakami  (seler, gluten)

(groch połówki, marchew, por)

II Danie:

Pampuchy 2szt

Sos  waniliowy 120ml

Kompot śliwkowy  200ml

Owoc : Mandarynka 1szt.

Piątek 

05.04.2019

Zupa:

Pomidorowa z makaronem (seler, gluten pszenny)marchew, por, przecier pomidorowy, natka)

II Danie:

Kotlecik rybny z natką pietruszki 80g (ryba mintaj, gluten pszenny, jajko)

Ziemniaki 150g

Surówka z kapusty kiszonej(kapusta, marchew, olej rzepakowy)120g

Kompot wieloowocowy 200ml

Owoc :  Kiwi  1szt.

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej - cukier, miód.

Dieta zwykła 06.05-17.05

 

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem ( waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII )

Poniedziałek

06.05.2019

Zupa:

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami  (seler)(marchew, por, natka pietruszki)                             

II danie:

Makaron świderki  z serem białym , jogurtem , owocami  i rodzynkami 150g/140ml

(gluten pszenny, mleko) 

Kompot porzeczkowy  200ml

Owoc : Jabłko   1szt.

Wtorek

07.05.2019

Zupa:

Barszcz czerwony  zabielany (seler, mleko)(burki, marchew, por, natka pietruszki, jogurt naturalny)

II Danie:

Pierś z kurczaka soute  80g, Sos paprykowy 50ml  Kasza pęczak 150g(gluten pszenny)

Surówka z marchewki i  jabłka ( rodzynki) 120g 

Kompot gruszkowy 200ml

Owoc : Mandarynka 1szt.

Środa

08.05.2019

Zupa:

Rosół z makaronem (seler, gluten pszenny)(marchew, por, natka pietruszki)

II Danie:

Kotlety z soczewicy mięsa i ryżu 80g(gluten pszenny, jajko) ,Ziemniaki 150g

Surówka szwedzka( ogórek kiszony, cebula, jabłko, olej rzepakowy) 120 g    

Kompot jabłkowy 200ml

Owoc: Kiwi 1szt.

Czwartek

09.05.2019

Zupa:

Minestrone (seler) (pomidor, ziemniaki, marchew, por, natka, kukurydza)

II Danie:

Gulasz wieprzowy 140ml(łopatka wieprzowa)  Kasza jęczmienna 150g(gluten pszenny)

Surówka mizeria(mleko) (ogórki, szczypior, jogurt naturalny) 120g

Kompot śliwkowy 200ml

Owoc: Gruszka 1szt.

Piątek

10.05.2019

Zupa

Neapolitańska(seler, gluten, mleko) (marchew, por, natka pietruszki ser żółty)

II Danie:

Filet rybny w panierce 80g

( Miruna)(ryba, gluten pszenny, jajko) Ziemniaki 150g

Surówka z kiszonej kapusty(marchewka ,jabłko ,olej rzepakowy) 120g

Kompot wiśniowy  200ml

Owoc: Jabłko 1szt.

 

   

Poniedziałek

13.05.2019

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami (seler)(ogórek kiszony, marchew, por)

II Danie:

Spaghetti z sosem pomidorowym, pieczarkami i mięsem mielonym z łopatki wieprzowej

Makaron 150g(gluten pszenny) Sos 140ml

  

Kompot śliwkowy  200ml

Owoc : Jabłko  1szt.

Wtorek

14.05.2019

Zupa:

Jarzynowa z zielonym groszkiem  (seler)(marchew, por, groszek, fasolka szparagowa, ziemniaki)

II Danie:

Klops wieprzowy, sos pieczeniowy 80g/ 50 ml (gluten pszenny, jajko) Kasza gryczana 150 g

Surówka z marchewki na słodko( ananas, jabłko, rodzynki ) 120g

Kompot gruszkowy  200 ml

Owoc: Mandarynka 1szt.

Środa  

15.05.2019

Zupa:

Pomidorowa z makaronem (seler, gluten pszenny)(marchew, por ,natka pietruszki)

II Danie:

Pieczeń schabowa 80g, Sos pieczeniowy 50ml

Ziemniaki 150g 

Surówka z buraczków(buraki, jabłko, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot porzeczkowy 200ml

Owoc: Gruszka 1szt.

Czwartek 

16.05.2019

Zupa:

Pieczarkowa z makaronem -  zabielana (seler, mleko, gluten pszenny)

(pieczarki, marchew, por)

II Danie:

Gołąbki z mięsa i ryżu 80g(łopatka wieprzowa)Sos pomidorowy 50ml

Ziemniaki 150g 

Kompot jabłkowy 200ml

Owoc: Kiwi 1szt.

Piątek 

17.05.2019

Zupa:

Zacierkowa (seler, gluten pszenny)(marchew, por, natka pietruszki)

II Danie:

Kotlet jajeczny 80g  (gluten pszenny, jajko) Ziemniaki  150g

Surówka  z ogórka kiszonego ( biała kapusta, natka pietruszki, marchew, olej) 120g

Kompot owocowy 200ml

Owoc :  Jabłko  1szt.

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej - cukier, miód.

Dieta zwykła 25.03-05.04

 

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem ( waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII )

Poniedziałek

25.03.2019

Zupa:

Kalafiorowa  z ziemniakami   (seler)(por, marchew, kalafior)

II danie:

Spaghetti bologhnese

Sos  120ml(łopatka wieprzowa

Makaron 150g(gluten pszenny)

Kompot porzeczkowy  200ml

Owoc: Jabłko 1szt.             

Wtorek

26.03.2019

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami  (seler)(por, marchew, ogórek kiszony)

II Danie:

Pulpecik drobiowy  80g (gluten pszenny, jajko)

Sos śmietanowy 50ml (mleko)

Kasza pęczak 150g(gluten pszenny)

Surówka z buraczków (buraczki, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot jabłkowy 200 ml

Owoc: Gruszka 1szt.

Środa

27.03.2019

Zupa:

Zupa wiosenna (seler) (kalafior, fasolka szparagowa, ziemniaki, marchew, koper)

II Danie:

Łazanki 120g(łopatka wieprzowa, kapusta)

Makaron 150g(gluten pszenny, jajko)

Kompot śliwkowy 200ml

Owoc: Jabłko 1szt.

Czwartek

28.03.2019

Zupa:

Zupa krem z zielonego groszku i grzanki(seler ,gluten pszenny)(groszek, por, marchew)

II Danie:

Filet drobiowy w panierce z otrębami 80g(gluten pszenny, jajko)

Ziemniaki 100g

Surówka warzywna (kapusta, marchew, kukurydza, słonecznik, olej rzepakowy)120g

Kompot owocowy 200ml

(owoce mrożone)

Owoc: Mandarynka 1szt.

Piątek

29.03.2019

Zupa

Brokułowa  z ziemniaki(seler) (brokuł, marchew, por)

II Danie:

Pierogi leniwe z bułką tartą i masełkiem180g(gluten pszenny, mleko, jajko)

Surówka z marchewki jabłka 120g

Kompot  porzeczkowy 200ml

Owoc: Jabłko 1szt.

 

   

Poniedziałek

01.04.2019

Zupa:

Krupnik jaglany z ziemniakami (seler, gluten pszenny)(por, marchew)

II Danie:

Kurczak w sosie słodko- kwaśnym 120ml

Ryż 150g

Kompot gruszkowy  200ml

Owoc : Jabłko 1szt.

Wtorek

02.04.2019

Zupa:

Barszcz czerwony ziemniakami (seler)(buraczki ,marchew, por, natka)

II Danie:

Kotlet mielony z kapustą białą 80g(gluten pszenny, jajko), Sos pieczarkowy 50ml(gluten pszenny)

Kasza jęczmienna 150g(gluten pszenny)

Surówka z kapusty czerwonej(kapusta, marchew, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot jabłkowy  200ml

Owoc :Gruszka 1szt.

Środa  

03.04.2019

Zupa:

Zupa krem z soczewicy i pomidorów(seler)

II Danie:

Podudzie z kurczaka 80g

Ziemniaki 150g

Surówka Colesław (kapusta, cebulka, marchew, majonez)120g

(jajko)

Kompot owocowy  200 ml

Owoc: Jabłko 1szt.

Czwartek 

04.04.2019

Zupa:

Grochowa  z ziemniakami   (seler) (groch połówki, marchew, por)

II Danie:

Pampuchy 2szt

Sos jogurtowo- waniliowy 120ml(mleko)

Kompot śliwkowy  200ml

Owoc : Mandarynka  1szt.

Piątek 

05.04.2019

Zupa:

Pomidorowa z makaronem

(seler, gluten pszenny)marchew, por, przecier pomidorowy, natka)

II Danie:

Kotlecik rybny z natką pietruszki 80g (ryba mintaj, gluten pszenny, jajko)

Ziemniaki 150g

Surówka z kapusty kiszonej(kapusta, marchew, olej rzepakowy)120g

Kompot wieloowocowy 200ml

Owoc :  Kiwi  1szt.

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej - cukier, miód.

Dieta bezglutenowa 25.03-05.04

 

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem ( waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII )

Poniedziałek

25.03.2019

Zupa:

Kalafiorowa  z ziemniakami   (seler)(por, marchew, kalafior)  

II danie:

Spaghetti bologhnese

Sos  120ml(łopatka wieprzowa

Makaron bezglutenowy  150g

Kompot porzeczkowy  200ml

Owoc: Jabłko 1szt.             

Wtorek

26.03.2019

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami  (seler)(por, marchew, ogórek kiszony)

II Danie:

Pulpecik drobiowy  80g  (jajko)

Sos śmietanowy 50ml (mleko)

Ryż 150g

Surówka z buraczków (buraczki, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot jabłkowy 200 ml

Owoc: Gruszka 1szt.

Środa

27.03.2019

Zupa:

Zupa wiosenna (seler)(kalafior, fasolka szparagowa, ziemniaki, marchew, koper)

II Danie:

Łazanki 120g(łopatka wieprzowa, kapusta)

Makaron bezglutenowy 150g

Kompot śliwkowy 200ml

Owoc: Kiwi 1szt.

Czwartek

28.03.2019

Zupa:

Zupa krem z zielonego groszku (seler )(groszek, por, marchew)

II Danie:

Filet drobiowy soute  80g

Ziemniaki 150g

Surówka warzywna (kapusta, marchew, kukurydza, słonecznik, olej rzepakowy)120g

Kompot owocowy 200ml(owoce mrożone)

Owoc: Mandarynka 1szt.

Piątek

29.03.2019

Zupa

Brokułowa  z ziemniaki(seler) (brokuł,  marchew,  por)

II Danie:

Pierogi leniwe z  i masełkiem180g(mleko, jajko)(mąka bezglutenowa)

Surówka z marchewki jabłka 120g

 

Kompot  porzeczkowy 200ml

Owoc: Jabłko 1szt.

 

 

 

Poniedziałek

01.04.2019

Zupa:

Krupnik jaglany z ziemniakami (seler, )(por, marchew)

II Danie:

Kurczak w sosie słodko- kwaśnym 120ml

Ryż 150g

Kompot gruszkowy  200ml

Owoc : Jabłko 1szt.

Wtorek

02.04.2019

Zupa:

Barszcz czerwony ziemniakami(seler)(buraczki ,marchew, por, natka)

II Danie:

Kotlet mielony z kapustą białą 80g( jajko), Sos pieczarkowy 50ml

Kasza gryczana105g

Surówka z kapusty czerwonej(kapusta, marchew, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot jabłkowy  200ml

Owoc :Gruszka 1szt.

Środa  

03.04.2019

Zupa:

Zupa krem z soczewicy i pomidorów(seler)

II Danie:

Podudzie z kurczaka 80g

Ziemniaki 150g

Surówka Colesław (kapusta, cebulka, marchew, majonez)120g

(jajko)            

Kompot owocowy  200 ml

Owoc: Jabłko1szt.

Czwartek 

04.04.2019

Zupa:

Grochowa  z ziemniakami (seler)(groch połówki, marchew, por)

II Danie:

Pampuchy 2szt

Sos jogurtowo- waniliowy 120ml(mleko)

Kompot śliwkowy  200ml

Owoc : Mandarynka 1szt.

Piątek 

05.04.2019

Zupa:

Pomidorowa z makaronem bezglutenowym (seler)marchew, por, przecier pomidorowy, natka)

II Danie:

Kotlecik rybny z natką pietruszki 80g (ryba mintaj,  jajko)

Ziemniaki 150g

Surówka z kapusty kiszonej(kapusta, marchew, olej rzepakowy)120g

Kompot wieloowocowy 200ml

Owoc :  Kiwi 1szt.

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej - cukier, miód.

Dieta bezglutenowa 12.02-22.02

 

ZAZNACZONO ALERGENY ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) Nr 1169/2011 załącznik nr II – wytłuszczonym drukiem ( waga zupy 300ml) ( klasy I-VIII )

Poniedziałek

11.02.2019

Zupa:

Kalafiorowa  z ziemniakami   (seler)(por, marchew, kalafior)

II danie:

Spaghetti bologhnese

Sos  120ml(łopatka wieprzowa

Makaron bezglutenowy  150g

Kompot porzeczkowy  200ml

Owoc: Jabłko 1szt.             

Wtorek

12.02.2019

Zupa:

Ogórkowa z ziemniakami  (seler)(por, marchew, ogórek kiszony)

II Danie:

Pierogi  leniwe z   masełkiem180g( mleko, jajko)(mąka bezglutenowa)

Surówka z selera(seler, marchew, jabłko)120g

Kompot jabłkowy  200 ml

Owoc: Gruszka 1szt.

Środa

13.02.2019

Zupa:

Barszcz czerwony z ziemniakami  (seler)(buraczki, marchew, por)

II Danie:

Filet drobiowy soute 80g

Sos śmietanowy 50ml(mleko)

Ryż 150g

Surówka z kapusty pekińskiej , cebulka, jabłko olej rzepakowy)120g

Kompot z owoców mrożonych 200ml

Owoc: Jabłko 1szt.

Czwartek

14.02.2019

Zupa:

Rosół z makaronem (seler, gluten pszenny)(marchew, por, natka pietruszki)

II Danie:

Kotlet  schabowy panierowany 80g(gluten pszenny, jajko)    Ziemniaki 150g

Surówka warzywna(kapusta biała, marchew, kukurydza słonecznik, olej rzepakowy) 120g

Kompot śliwkowy 200ml

Owoc: Kiwi 1szt.

Piątek

15.02.2019

Zupa

Krupnik jaglany   (seler) (por, marchew, natka pietruszki)

II Danie:

 Filet rybny  (ryba Dorsz) 80g w warzywach (marchew, seler, cebulka, fasolka ,kalafior) 60g 

Ziemniaki  150g

Kompot owocowy 200ml

Owoc: Mandarynka 1szt.

 

   

Poniedziałek

18.02.2019

Zupa:

Kapuśniak z ziemniakami   (seler)  (kapusta kiszona, por, marchew)

II Danie:

Kolorowy kociołek 120g (mięso z kurczaka, cebula, marchewka, fasolka szparagowa,  ,olej rzepakowy)    Ryż 150g

Kompot wiśniowy  200ml

Owoc : Jabłko 1szt.

Wtorek

19.02.2019

Zupa:

Pomidorowa z ryżem (seler)(por, marchew, natka pietruszki)

II Danie:

Klops wieprzowy soute  80g ( jajko) 

Sos  pieczeniowy 50 ml , Ziemniaki 150g

Surówka warzywna ( kapusta biała, seler, marchew, jabłko słonecznik ,olej rzepakowy ) 120g

Kompot gruszkowy 200ml

Owoc :Mandarynka 1szt.

Środa  

20.02.2019

Zupa:

Zacierkowa (seler)(por, marchew, natka pietruszki)(makaron bezglutenowy)

II Danie:

Podudzie z kurczaka 80g(pieczony w piecu)

Ziemniaki 150g

Surówka z buraczków(buraki, cebulka, jabłko, olej rzepakowy) 120g

Kompot jabłkowy z goździkami  200ml

Owoc: Kiwi 1szt.

Czwartek 

21.02.2019

Zupa:

Grochowa z ziemniakami   (seler) (groszek zielony , marchew, por)

II Danie:

Pierogi ruskie 180g( mleko)(mąka bezglutenowa)

Jogurt naturalny 50ml(mleko)

Surówka z marchewki(marchewka ,jabłko) 120g

 Kompot śliwkowy 200ml

Owoc : Gruszka 1szt.

Piątek 

22.02.2019

Zupa:

Barszcz ukraiński z ziemniakami(seler)(buraczki, fasolka, por, marchew)

II Danie:

Filet  rybny  80g(ryba morszczuk) , sos cytrynowy 50ml,

Ziemniaki 150g

Surówka szwedzka( ogórek, marchew, cebulka, olej rzepakowy) 120g

Kompot owocowy 200ml(owoce mrożone)

Owoc :  Jabłko  1szt.

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno – warzywnym , maśle,  mące i selerze. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno parowym. Kompoty  z owoców sezonowych przygotowywany  na wodzie z owocami z dodatkiem substancji słodzącej - cukier, miód.